Nieuws

Accrete neemt Stichting Peuterspeelzalen Steenwijkerland over


Laatst bijgewerkt op: 27 september 2017 16:37.

PEUTERSPEELZALEN STEENWIJKERLAND ONDER DAK Accrete neemt de peuterspeelzalen over

Stichting Peuterspeelzalen Steenwijkerland is overeengekomen met Accrete dat haar peuterspeelzalen en de organisatie ervan overgaan naar Accrete Zwartsluis. Komende weken wordt deze intentie verder uitgewerkt. Accrete heeft in de meeste aantal basisscholen in Steenwijkerland integrale kindcentra, waar peuter- en kleutervoorzieningen zijn geïntegreerd. Per 1 januari 2018 vallen alle peuterspeelzalen van rijkswege onder de marktwerking van de kinderopvang. SPS is de laatste maanden naarstig op zoek geweest naar een partner voor deze overdracht.

Gwenda Bolding, voorzitter van het bestuur van SPS: "We zijn verheugd met deze overdracht. Accrete is een solide organisatie waar het belang van het kind voorop staat. We hebben met veel lokale en regionale kinderopvang-partijen gesproken en we zijn daarbij als vrijwillig bestuur geholpen door twee professionals. Met deze overdracht zijn onze doelen: behoud van werkgelegenheid én kwaliteit, volledig bereikt. Daar zijn we blij om."

Alle peuterspeelzalen en vaste medewerkers gaan over naar Accrete. Van een aantal locaties is de huur is opgezegd. Daarvoor wordt komende tijd een oplossing gezocht. Met de harmonisatie van peuterspeelzalen ontstaat een vrije markt voor peuteropvang. De verwachting is dan ook dat meer kinderopvang-organisaties met een eigen aanbod komen.


Zodra er meer concrete informatie per locatie beschikbaar is, zult u hierover vanuit de desbetreffende locatie(s) van Accrete nader geïnformeerd worden.

Kindcentrum Johan Friso biedt doorlopende leerlijnen
op de kinderopvang!