Nieuws

staking basisonderwijs woensdag 30 mei 2018


Laatst bijgewerkt op: 26 april 2018 16:39.

Beste ouder(s) / verzorger(s), Het merendeel van de scholen in het basisonderwijs in Overijssel blijft op woensdag 30 mei dicht. De leraren gaan dan namelijk weer staken omdat ze meer salaris en minder werkdruk willen.

De staking in Overijssel is onderdeel van de estafettestaking, georganiseerd door PO-Front. Daarin zijn de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, FNV Overheid, PO in Actie, FvOv, AVS en PO-Raad verenigd. Eerder dit jaar werd er al gestaakt in de regio Midden en de provincies Brabant en Limburg.


Gaan alle scholen van Accrete staken?
Evenals bij de vorige stakingsdag voert elke school een uniek beleid. Dit kan betekenen dat op de ene school niet gestaakt gaat worden, terwijl een andere school wel dicht gaat.

Wat gebeurt er op Kindcentrum Johan Friso?
We willen het signaal afgeven dat we de huidige maatregelen onvoldoende vinden. Wanneer we het primair onderwijs een kwaliteitsimpuls geven, dan zal er structureel meer geld naar deze sector moeten.

Het volgende is besloten: Kindcentrum Johan Friso is op woensdag 30 mei de hele dag gesloten.

Evenals de vorige keer bestaat er geen mogelijkheid om extra gebruik te maken van onze BSO van Accrete. Kinderen die op deze dagen altijd gebruik maken hiervan, zijn op hun gebruikelijke uren natuurlijk welkom.

Ik hoop dat alles duidelijk is. Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om even contact op te nemen.


met vriendelijke groet,

Harm Jan Jaarsma
directeur Kindcentrum Johan Friso

Kindcentrum Johan Friso biedt doorlopende leerlijnen
op de kinderopvang!